COMUNITAT · SOSTENIBILITAT · CULTURA

MATARÓ / 18 DE JULIOL - 22 D'AGOST 2024

MATARÓ / 18 DE JULIOL
22 D'AGOST 2024

Estrena Festival Nosaltres: Fets reals (Maria Solà) + Sayo + Tatsumi & Masako

Dijous 18 de Juliol / 21h

PATI DE CASA DE LA PALMERA

La nit d’estrena del festival proposa un espectacle satíric sobre la maternitat al segle XXI, un tsunami femení d’arrels senegaleses i l’electrònica quilòmetre zero més refinada

Comencem amb una estrena absoluta d’un espectacle creat especialment per al Nosaltres i que va rebre una de les beques de creació que promou el festival. La músic i creadora escènica Maria Solà ens presenta Fets reals. Solà, mataronina d’adopció i coneguda també per la seva trajectòria amb Mama Calypso, firma la direcció, interpretació i dramaturgia de l’obra. Aquest és el primer espectacle en solitari de la seva trajectòria i té com a objectiu focalitzar-se en les dificultats a les que s’han d’enfrontar les famílies monoparentals en la societat actual.
Fets reals exposa la lluita per una trajectòria professional i artística contra un sistema que no funciona. Famílies monoparentals, els models femenins heretats o què significa l’èxit són alguns dels temes d’aquesta sàtira autobiogràfica que fa trontollar els arquetips de dona, artista i mare. I sense perdre l’humor!

A continuació, continuarem amb dues propostes locals. Paulina Mendes Balde és coneguda artísticament com a Sayo. Cantant d’orígens senegalesos afincada a Vilassar de Mar, des de petita ha estat envoltada de música. Les seves lletres parlen de la necessitat de la dona de sentir-se empoderada i la recerca del seu autèntic jo. Amb només vint anys Sayo Mendes és una explosió de força i un tsunami de feminitat dalt l’escenari: la seva veu plena de suaus harmònics africans fan d’ella una artista especial. En el seu nou EP Walking down the street (editat pel segell mataroní El Valle Estudio) canta a un futur des de la seguretat com a dona empoderada. R&B, bachata i ritmes africans per a una descoberta sensacional.

La primera nit del festival es clourà amb l’estrena absoluta en directe de L’Ànima indomable (Aiguamoll Records i Camping Records, 2023), el cinquè disc de Tatsumi & Masako, l’alter ego del mataroní Raül Sala. Electrònica elegant i experimental. L’artista oferirà una fusió de música electrònica elegant i reflexiva, pop sintètic, moments ambient, noise, experimentació, glitches i ritmes trencats. La presentació comptarà amb les visuals de Batista (Òscar Fernández). Una de les propostes electròniques més refinades i delicioses de la comarca.

#NosaltresFest

Una iniciativa de Clack Audiovisual, SCCL.
Contacte: Clack (info@clack.cat)
Muralla de la Presó, 9 (local) 08302 Mataró (Barcelona)

AMB EL PATROCINI DE

AMB EL SUPORT DE