COMUNITAT · SOSTENIBILITAT · CULTURA

MATARÓ / 18 DE JULIOL - 22 D'AGOST 2024

MATARÓ / 18 DE JULIOL
22 D'AGOST 2024

EL FESTIVAL

El Nosaltres és el festival d’estiu de la capital del Maresme que suma cultura comunitària i quilòmetre zero amb un compromís per la sostenibilitat. Una iniciativa de la cooperativa maresmenca Clack amb la participació d’una quarantena d’entitats i institucions culturals del territori.

Es desenvolupa a través de tres eixos que vertebren el projecte: Comunitat, Sostenibilitat i Cultura. Entenem l’acció cultural com una eina de transformació social, econòmica i mediambiental.

Aquesta cinquena edició del Nosaltres desenvolupa el concepte comunitat al voltant de la importància de viure el festival en primera persona del plural, el de sostenibilitat amb la voluntat de treballar per un impacte transversal positiu a la nostra comunitat i el de la cultura com a punt de referència; els creadors i les seves produccions han de trobar en el festival una plataforma de suport, creació i difusió. 

Si l’objectiu de la primera edició (2020) va ser irrompre a Mataró per liderar la retrobada cultural postcovid, específicament arrelada a Mataró, en un context històric on Clack va pensar que calia fer aquest pas a la ciutat com a servei públic, en aquesta cinquena edició del 2024 el festival pretén anar més enllà, sense perdre la identitat artesanal i de petit format, per:

  • Consolidar el Nosaltres com a festival d’estiu comunitari de referència a Mataró i, amb una vocació de proximitat, impactar en els creadors locals de tot el Maresme, apostant per ser una proposta que expliqui la creació comarcal de quilòmetre zero. 
  • Projectar el festival, de cara a la ciutadania, com a servei públic cultural de qualitat i vincular-lo als objectius de desenvolupament sostenible (ODS 2030).
  • Feminitzar de manera transversal el Nosaltres, tant als escenaris com darrere d’ells.
  • Convertir el festival en una comunitat de comunitats culturals de proximitat, posant-la al centre, i fent d’aquesta pluralitat i diversitat un element diferencial del mateix respecte d’altres iniciatives anàlogues. 

Multidisciplinar, artesà
i de petit format

El festival està pensat com un conjunt d’activitats culturals de petit aforament d’entre 100 i  150 persones a l’aire lliure. Programem als equipaments comunitaris de la Casa de la Palmera (Centre-Eixample) i els Jardins de l’antic Escorxador (Santes-Escorxador-Palau).

 Els tipus d’acte que programarem seran diversos: des d’un recital de cantautores i poesia, a un espectacle de dansa contemporània o teatre de petit format, passant per espectacles familiars i concerts en format íntim. Cada dijous del 18 de juliol fins el 22 d’agost, oferint una o dues sessions depenent de la data. Són propostes diverses i interseccionals, basades en eixos com l’art, el feminisme o la transformació social. En horari vespertí però de durada limitada, per una convivència adequada amb els veïns. Enguany reforcem les activitats paral·leles amb un podcast del festival, Epistolari Comú, que els diimecres 17 i 31 de juliol i 21 d’agost s’emetrà en directe a les biblioteques municipals i a l’Ateneu Centre Cultural.

El Nosaltres és el símbol de la retrobada, una comunitat de comunitats culturals, un relat que proposa entendre la cultura local d’una forma més reivindicativa, activa i en xarxa. En primera persona del plural. Un espai que reivindica la cultura per a fer territori, ciutat, comarca, identitat de valor democràtic, des de la vocació multidisciplinar, on impactin tants sectors culturals com sigui possible. 

Vols més informació sobre com arribar, entrades, servei de bar, etc.?

Consulta la secció d’informació!

Retiment de comptes

El Nosaltres vol ser un exemple de transparència. El retiment de comptes és públic, i els ingressos i despeses globals del festival es publiquen setmanes després de la seva finalització. El balanç econòmic de l’edició 2023 es pot consultar clicant aquí.

vine a viure el festival d'estiu de mataró!
Comprar entrades
#NosaltresFest

Una iniciativa de Clack Audiovisual, SCCL.
Contacte: Clack (info@clack.cat)
Muralla de la Presó, 9 (local) 08302 Mataró (Barcelona)

AMB EL PATROCINI DE

AMB EL SUPORT DE