Volem ser un festival respectuós, compartit i just.
I ho fem reivindicant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 2030) impulsats per les Nacions Unides. Ens comprometem amb cinc dels seus objectius i els convertim en centrals de l’acció del festival: el medi ambient i l’aigua, l’educació cultural, la igualtat de gènere, el consum responsable i de proximitat i l’esdevenir d’una ciutat sostenible.
4.
EducacIó
de Qualitat
La cultura és educació i ho ha de ser per tothom. Volem que el festival ajudi a créixer culturalment als nostres participants.
- Programació inclusiva, equitativa i de qualitat.
- Nosaltres com aparador del talent emergent de proximitat.
- Fer arribar la cultura a tota la ciutat amb el +Nosaltres.
- Política de preus justa: entrada lliure amb taquilla inversa o preus a escollir.
5.
IGUALTAT DE
de GÈNERE
El Nosaltres treballa des dels seus inicis per ser un escenari on les dones ocupin el seu espai en, com a mínim, un 50%. La cultura ha de ser igualitària, feminista i diversa.
- Paritat a l’escenari, amb un 50% de dones.
- Composició paritària de l’equip del festival (producció, tècnica i comunicació).
- Comunicat de tolerància 0 davant agressions sexistes, homòfobes o racistes.
6.
AIGUA NETA i
SANEJAMENT
Volem ser un espai de reflexió sobre l’ús públic i responsable de l’aigua. Des del Nosaltres pensem en incorporar una nova cultura de l’aigua accessible per a tothom.
- Generalitzar l’aigua gratuïta en tot el festival als recinte de Casa de la Palmera i Jardins de l’Escorxador.
- Obsequiar a tots els infants, equip tècnic i artistes amb cantimplores reutilitzables.
- Gots reutilitzables del festival a 0,5€ per a ser reomplerts de forma indefinida amb aigua de boca subministrada per Aigües de Mataró.
11.
CIUTATS I COMUNITATS
SOSTENIBLES
Defensem un Mataró inclusiu, pròsper i resilient. Volem impulsar bones pràctiques culturals i inspirar la ciutadania a un compromís social, cultural i mediambiental amb la seva comunitat.
- Realitzem el Nosaltres en espais oberts i públics, de fàcil accés per a tota la ciutadania: joves, adults, persones amb mobilitat reduïda, etc. Accés fàcil a peu, en bicicleta i en transport públic. Garantim aparcament segur de bicicletes dins el recinte.
- Evitarem qualsevol residu no reciclable al 100%. Som un festival plàstic zero.
- Treballarem per a conèixer l’impacte ambiental de l’activitat del festival i contrarrestar-lo amb alguna acció a determinar
- Activitats de sensibilització familiar dins el festival amb carpes d’activitats d’economia circular, reciclatge o reutilització tèxtil.
12.
PRODUCCIÓ I CONSUM
RESPONSABLE
Apostem pels proveïdors de quilòmetre zero i proximitat i l’economia social i solidària. Volem transformar el model productiu cultural per a crear feina i oportunitats econòmiques més justes, plurals i equitatives.
- 90% del volum de facturació de proveïdors locals
- Mínim d’un 66% d’artistes locals i/o comarcals.
- Format no lucratiu i de codi obert del festival, publicant el balanç econòmic final.
- Impulsem amb Coop Maresme un projecte de mercat social de la cultura cooperativa, amb la col·laboració d’un mínim de sis cooperatives comarcals en el festival.